Timmätning - hur funkar det?

Det kan löna sig att köpa el per timme om du kan styra din elförbrukning

Elpriset varierar hela tiden över dygnet. Oftast är det som dyrast på dagen och billigast på natten. Vi kan debitera dig timme för timme, men för att göra det behöver du ha möjlighet att mäta elförbrukning per timme. Om du redan mäter din förbrukning per timme behöver du inte göra någonting - då debiterar vi dig timme för timme. 

Begär timmätning

Meddela oss att du vill mäta din elförbrukning per timme. Vi lägger då en begäran till din nätleverantör att ändra mätmetod. Om du har en elmätare som bara mäter månadsförbrukning byter din nätleverantör ut den kostnadsfritt.

Hur ser jag elpriset på min faktura?

Din faktura skulle bli orimligt lång om vi skrev ut varje timmes pris. Därför visar din faktura månadens snittpris baserat på din individuella förbrukning. Men om du är timmätt så debiterar vi dig per timme. Om du är timmätt och vill ha all din omfattande information för en specifik månad kan du beställa den från oss.

Aktuellt spotpris timme för timme

Här kan du se det aktuella spotpriset på den nordiska elbörsen Nord Pool. Notera att lagstadgade avgifter, ursprungsgarantier och våra avgifter tillkommer.