5 frågor om Bondens El 70% fast pris

Rikard är affärsutvecklare på Bondens El och svarar på några vanliga frågor.

1. Varför just 70% fast pris?

Många kunder vill ha ett mixavtal för att få fördelar av både fast och rörligt pris. Om priset går ner får man fördelen av att den rörliga delen blir billigare, och om priset går upp är det tryggt att större delen av förbrukningen är låst till ett fast pris.

2. För vem är Bondens El 70% fast pris lämpligt?

Den som vill veta vad elen kommer att kosta, och dessutom ha en viss flexibilitet. Jag brukar likna det med att binda en del av sina lån och ha en del rörligt. 

3. Blir det dyrare med Bondens El 70% fast än det rörliga priset?

Det är omöjligt att svara på eftersom elpriset rör sig hela tiden och påverkas av väder, eltillgång och efterfrågan. I det långa loppet brukar rörligt pris vara mest lönsamt, men med höga toppar i elpriset kan det i perioder bli dyrt. Förutom marknadspriset på elen tar vi ut ett högre påslag per kWh för Bondens El 70% fast pris för att täcka vår ökade finansiella risk. 

4. Jag vill veta vilket pris jag får innan jag tackar ja, varför går inte det?

Jodå, det går visst! Du får ett helt individuellt pris för just dig, som är baserat på exakt din förbrukning från det föregående året. Därför behöver du först tacka ja till att bli kund hos oss, först då får vi tillgång till de uppgifter som ligger till grund för beräkningen. Sen får du offert på fast pris för 70% av din förbrukning. Om du väljer att inte tacka ja till offerten kommer du få Bondens El rörligt pris. 

5. Kommer ni att lansera andra avtalsformer framöver?

Jag och mina kollegor arbetar med att ta fram ett "ännu fastare" avtal. Och vi har många utvecklingsprojekt och tjänster på gång som jag gärna berättar mer om längre fram!

Rikard Karlström

 010-184 44 92
 rikard.karlstrom@lrfsamkop.se